Kost & Livskvalitet

Kunskap leder till friskare liv

Jag har utbildat mig på MF-Hälsoutbildningar, och är licensierad kostrådgivare i lågkolhydratkost (LCHF)Utbildningen till Lic. Kostrådgivare – LCHF gav mig goda kunskaper i människans evolutionära arv, både vad gäller anpassning till kost, rörelse och psykosocial miljö. Jag själv praktiserar lågkolhydratkost sedan 2008. Det har förändrat mitt liv och livskvalité.

Vad innebär lågkolhydratkost?

Lågkolshydratkost innebär att man äter naturlig mat, som inte innehåller främmande ämnen för kroppen samt har en sammansättning mellan näringsämnena som gör att vårt hormon och belöningssystem återfår sin normala balans. Med andra ord, artriktig föda för oss människor. Dvs. lite kolhydrater (samlingsord för samtliga sockerarter) , kött och mättat fett.

Grunderna i lågkolhydratkost på 3 minuter.

”Sanningen måster förvärvas av varje enskild människa. Vill du veta något måste  själv du se på alla premisserna, själv lyssna på alla argumenten och sedan själv avgöra vad som mest verkar logiskt. Det går lätt snett om du ber auktoriteterna  göra arbetet åt dig.”

Uffe Ravnskov, Med. Dr., Docent

Fönster mot kunskap

Kolesterolmyterna

Rädda våra barns hjärnor!

10 falska sanningar om margarin

Margarinbluffen

Saltbrist kan ge…

Livsmedelverkets saltråd

 

 

 



Tandblekningstest